От създаването на продукт до популяризирането му в интернет и сред хората, флаерите са един от най-гъвкавите инструменти в маркетинга.

Това е основен елемент на всяка маркетингова стратегия за печат поради ниската си цена и колко лесно се произвежда.

Искате да отпечатате флаери, за да популяризирате вашите продукти, услуги или събития? Ето как да създадете флаери в 7 лесни стъпки.

Стъпка 1: Създайте кратко съдържание.

Съдържанието на Вашата листовка е това, което ще прочетата бъдещите Ви клиенти. Ето защо трябва да ги направите богати на информация, но в същото време лесни за разбираем и кратък. Поради размера на стандартен флаер, вие сте ограничени с количеството думи, които можете да напишете, обикновено по-малко от 500 думи.

Разделете съдържанието си на точки и подраздели, за да ги направите лесно смилаеми. Вашето съдържание трябва да отговаря на конкретни въпроси, които читателят може да зададе. Неща като това, за което става въпрос във флаера ви, къде могат да се свържат с вас, кога се случва събитието и какво трябва да направи читателят ви, трябва да са ясни веднага.

Стъпка 2: Изберете привлекателно изображение за флаера

Дизайнът на вашата листовка трябва да работи добре със съдържанието. Ограниченията на самата листовка изискват вашето изображение и дизайн да имат визуално въздействие. Наемете професионални фотографи, които да заснемат изображения на продукти, ако ще рекламирате вашите продукти. Винаги се уверявайте, че вашите изображения имат висока разделителна способност за отчетлив и ясен дизайн на флаер.

Стъпка 3: Създайте добър призив за действие.

По дефиниция „призивът за действие“ е задължително изявление, което инструктира читателя ви какво трябва да направи. Важно е да включите такъв, когато създавате своя флаер. След като примамите получателя си да прочете съдържанието ви, от решаващо значение е да му кажете какви стъпки трябва да предприемат, за да закупят вашите продукти, да използват вашите услуги или да присъстват на вашите събития.

Това е много важна част, и ако не се справяте лесно, то потърсете професионалисти за изработка на флаери, като център Арония.

Стъпка 4: Изберете правилния размер на флаера.

Най-популярният размер на флаера е 8,5 ”x 11” стандартно писмо. Ако не сте сигурни кой размер да изберете, изберете този размер. Въпреки това можете свободно да персонализирате размера на флаера си в зависимост от вашия дизайн, съдържание и бюджет. Можете да достигнете до повече хора със същия бюджет, ако например намалите размера на 8,5 ”x 5,5”.

Стъпка 5: Изберете вашата компания за онлайн печат.

В интернет има много доставчици на печатни услуги, които предлагат множество опции за персонализиран печат на флаери. Тези опции включват запаси от хартия, покрития и размери. Винаги е добра идея да използвате техните услуги поради разнообразието от възможности, които предлагат. Изберете онлайн принтер, който осигурява безплатна проверка на файлове и бърз обрат на печат.

Стъпка 6: Уверете се, че вашата листовка е готова за преса.

Преди да качите вашия дизайн, уверете се, че вашата листовка е готова за преса . Размерите на файла трябва да съответстват на размера на вашата поръчка. Разделителната способност трябва да бъде 300 dpi или повече. Обърнете внимание на следите от обезвъздушаване и подрязване. Важното съдържание трябва да бъде в зоната за безопасност, така че по време на процеса на рязане нищо да не се подрязва. Не забравяйте да коригирате съдържанието си.

Ако желаете професионалисти в това, се доверете на Копирни услуги от “Арония”