apartments

В повечето държави брокер на недвижими имоти не е срамна дейност! Обаче при нас на голяма част от населението все още не им е ясно, какви са задълженията на агента, или за какво реално му се плаща… и често има резон в съмненията.

Бъдете много внимателни С НАМИРАНЕТО НА БРОКЕР
• Научете повече за агенцията, която ще поеме проучването на вашия имот.
• Запознайте се персонално със служителя от компанията, който ще поеме имота ви.
Поискайте от личния ви агент да ви запознае:
• всичко, което ще правите заедно- всяка стъпка- от идеята до завършването
• в какви точно рамки от времето ще бъде осъществен целият процес – от първоначалното търсене, през огледите, до затварянето на сделката
• какво е наложително да уредите вие – време, бележки, документи
• какви са задълженията на дадения брокер – ясно изяснени, а също така за какво точно време би било възможно да бъдат изпълнени и поети

Не чакайте само на общуването по интернет – даже и пъстро да сте обрисували търсенията си – нищо друго не е в състояние да замени определен разговор. Най-хубаво дръжте на лична среща! Вие сами трябва да си изберете, с кого точно да общувате – както брокерската фирма, така също и лично агент от агенцията.

Ако характера или отношението към работата на дадения агент не ви допада – вижте се със собственика на фирмата и поискайте друг агент, който да се захване с търсенето, или глобално поръчате възложената работа на съвсем друга агенция.

Поискайте обезателно друг агент, в случай че:
Ви влачи на предложения, които не са ок с вашите изисквания.
Има наглостта да ви искат финансови средства за огледи и в през това време ви правят предложения, които не кореспондират с вашите искания.
Врърнали са се не малко месеца, а той/тя не ви е показал за оглед абсолютно нищо, което да отговаря на обявените първоначално критерии от вас.
Ви иска финанси за различни разходи, ненаписани в договора помежду ви – адвокат, пътни и др. Разбира се това е абсолютно неудачно! Факт е, че за това вие плащате комисиона и дадените параметри са уточнени в договора между двете страни.