Чували ли сте какво точно изпълнява мотофрезата? Въпросът е защо е назована “мото”? С какво тя е по-хубава от традиционната фреза?

Доста лесно и бързо е възможно да дадем отговор на тези въпроси. За увод мотофрезата е средство, което спомага за обработване на почвата, преди да стартира етапа на сеитбата. Употребява се за огромна площ земя, а не за по-малко пространство, като например в задния ни двор. Има вариант, разбира се, да се употребява за домашни цели (в собствената ни градина, в двора ни), в крайна сметка успешността на уреда е огромна, като се използва за наистина големи размери от обработваема площ.

На второ място нарича се “мото”, защото в основата на този конкретен инструмент се намира двигател с бензин, като с необходимата мощност, е способен да задвижи мотофрезата, така че да изпълнява тя своите функции. Не е изключено, че както двигателите на мпс-тата, също така и този на мотофрезата се нуждае от дадено количество масло за двигателя. Чрез на него уреда ще върши работа плавно и така нашата мотофреза ще помага безотказно.

И не на последно място, несъмнено всичко изброено до тук превръща мотофрезата в по-добра от нормалната такава без бензиновия двигател. Мотофрезата върши работа доста по-бързо, защото икономисва човешки труд и време, единствено е важно ползвателя да я управлява и насочва. Както сме наясно отделеното време е доста безценно и конкретно с този инструмент за обработване на почвата то ще бъде спестено, тъй като работата ще бъде свършена значително по-набързо, за разлика ръчно или с обикновена фреза.

Затова споделяме, че мотофрезите са хубав асистент на на всеки един от нас, спестяващи време, усилия и ресурси, а точно след свършената работа крайните резултати прииждат доста скоро. Въпросният специализиран инструмент облекчава до такова ниво земеделеца, че спокойно той би могъл да се погрижи за поддръжката на своята почва, използвайки най-хубавото устройство за това. Едно време стопаните не са имали подобна възможност да имат това средство, било то и с двигател, а са извършвали задълженията си ръчно. Благодарение на иновативната техника в днешно време всичко това е възможно.

Мотофрезата извършва основната функция, за която е създадена, а именно да разрохква горния, слоят на повърхността на почвата и така да дава идеални условия точно след това обработената земя да бъде засята с нова продукция. Споменатото се върши, защото неминуемо след като терена е бил изоран, е имало твърде големи парчета пръст, пречещи да бъдат посадени нови семена. Също и ако случайно са поникнали бурени, те биват изтръгнати, щом се минава с мотофрезата.

Открийте още: https://instrumentistart.com/bfr/dom-i-gradina/motorni-i-r-chni-pr-skachki/motorni-pr-skachki.html