car parts

Абсолютно всеки горд собственик на първи автомобил е сложен върху темата какво масло да избере. В този конкретен момент ще е възможно да разчита на няколко източници за напътствие – интернет, автосервизи, приятели и така пренебрегваните, а и в доста случаи ненамерени ръководства за поддръжка на Автомобила. Ще Ви предоставим нужните инструкции, защото точният подбор е доста съществен за безпогрешната работа и дългото и безпроблемно съществуване на двигателя.

Точно какво е вискозитет на моторното масло? Това е индекс за плътността на моторното масло. Докато е студено е по-добре да шофирате с по-ниско вискозитетен лубрикант, което ще гарантира по-удобен старт на двигателя, тъй като ще се отнеме по-малка мощност от автомобилния двигател поради по-лекото съпротивление при движещите се части. По-гъстите моторни масла са създадени за големи температури и натоварвания. 

Какво точно показват буквите и числата на отделните масла? Първото число издава хладния вискозитет на маслото, а второто число вискозитет при по-високи температури. Буквичката W, разделяща ги произлиза от “Winter” (“Зима” – превод от английски език). 

Каква е разликата между синтетични и минерални масла? Минералните масла са основни, добити в преработката на петрол в сурово състояние. Използват се главно при остарели коли, при чиито двигателите са значително амортизирани. Синтетичните моторни масла са обновени основни с прибавки (дисперсивни агенти, детергенти, модификаторите на триене, антиоксиданти и т.н.). Те са по-издържлив на много високи температури, предпазват по-сигурно мотора на колата, разполагат с по-ниска летливост и по-бавно се окисляват. Има и полусинтетични моторни масла, като те са междинния вариант измежду главните. 

По какъв начин да различим автентичното моторно масло от менте? За съжаление, пазарът на автомобили е претъпкан от наподобяващи продукти с несигурен произход, които биха могли да навредят на здравето и работните показатели на автомобила ви. Трудно е на един обикновен консуматор да ги различи, но налице са няколко фактора, и те трябва да разбудят съмнение и подозрения. Главният е крайната цена на маслото. Може би дори и да е с намаление, сумата не би трябвало да бъде твърде малка спрямо останалите оферти на пазара. Същевременно проверявайте и отзивите за търговския обект, предлагащ я. 

Каква точно марка моторна масло да си купим? Намерете двигателното масло първо според изискванията на автомобилния производител, а като бонус елемент можете да прибавите и препоръките от други автомобилни водачи, имащи вече имат преки впечатления от употребяването. 

Сайтът: https://www.fullauto.bg/bfr/product-category/dvigatelni-masla/