parquet flooring

Планирате ли машинно циклене за паркетната настилка? Естественият масивен паркет ще е 1 от нещата, които създават най-голям комфорт в дома ви. Освен това, той притежава много добри топлинни и шумоизолационни качества и дори при сравнително грешна поддръжка, пак да има дългогодишен живот.

Ако искате да се съхрани в перфектно положение обаче, е наложително да полагате специални грижи за естествения паркет. Също така, ако искате да се получи точно това, паркета е препоръчително реално да бъде държан и в наистина добро състояние, защото в противен случай има риск паркетната настилка не просто да започне да бъде демоде, но също така и да скърца, реално да се надува и да ви дразни.

Защо точно е важна грижата за естествения паркет?

Машинното циклене на паркет е важно, ако наистина искате да запазите красивия цвят на паркетната настилка, също така и неговата цялост. Естественият масивен паркет е ценна настилка, каквото много лесно е в състояние да заприлича на чисто нова. Но какво всъщност стои зад термина машинно циклене и какво точно е наложително да разбирате за него?

Машинното циклене на паркетната настилка е почистване на естествения паркет от остарелия лак, който отстранява и абсолютно всички зацапвания, неравни места, наранявания и вдлъбнатини по него. Точно така старата настилка се обновява, без да е нужно да се подменя, това ви спестява финанси, време и други ценни ресурси. Машинното циклене се извършва със специфични паркето-шлифовачни машини, на които се слагат разнообразни видове шкурки, които отстраняват горната част на паркета.

Ако случайно също паркетната настилка ви е значително амортизирана и повредена, може да се наложи демонтаж, чистене и изцяло нареждане на паркетните плочки, като в действието е възможно да трябва да закупите напълно нови такива, във вариант че някои от сегашните се окажат неизползваеми. По-голямата част от професионални фирми за машинно циклене на паркетната настилка разполагат с абсолютно всички необходими материали за смяна на стара настилка с чисто нова, затова няма да бъде нужно вие да се занимавате с намирането на нови паркетни плочки.

След цикленето на паркета, празнините се запълват със стърготини и смола без цвят. За финал се слага лак, като ако имате желаене, дървената настилка е възможно да бъде байцван или боядисан в съвсем друг цвят.
Тъй като цената за циклене на паркет са различни в пряка зависимост от вида на паркетната настилка, нареждането му и материалите, с които ще бъде третиран, препоръчително е да направите предварителна консултация с компания.
Грижата за вашия собствен естествен паркет е изключително важна, тъй като това е инвестиция в една от най-правилните типове паркетни настилки, които може да имате в дома си. Независимо дали става дума за паркет, който е в дома ви от много години насам, или за нов, който сте сложили съвсем наскоро, цикленето му е съществен елемент от дългия му живот.

Ако имате нужда от редене на паркет , посетете сайта ни