Едва ли има почитател на високите скорости, който напълно да притежава нужда от убеждаване от сериозността на качествените каски за мотор.

Почти всеки един голям моторист често е превърнал каската в нещо значително повече от основна мярка за сигурност. Освен точно това тя е и аксесоар, част от цялостната визия на човека с мотор, както и бонус към визията на дадения мотоциклет.


Но в действителност въпреки, че нуждата от каски за мотор да прилична на повече от очевидна, често пъти новаците ентусиасти или по-самоуверените водачи решават да ги пренебрегнат, понеже ги откриват за много неудобни, страшно скъпо струващи или абсолютно ненужни. Но инвестицията в високо качество каска е това, което може да спаси живота на водача, да го предпази от травми и да му спести много неприятни преживявания от удар, лоши метеорологични предпоставки и други.

Какво трябва да вземате предвид преди избирането на каска?


Пазарът предоставят огромен избор от индивидуални модели и ценови класове каски за мотоциклет. Причините, които вие е наложителна да вземате предвид за избор на каска, са здравина, марка, сертификат, комфорта, дизайн, разбира се, крайна цена също макар не абсолютно винаги тя да е сигурен критерий за качество.
Ще е нужно да сте измерили обиколката на главата си, преди да отидете в магазин за каски за мотор, макар че в края на краищата ще ви се наложи да пробвате много различни типове, за да решите кой е най-удобният за вас конкретно. Има три различни форми на скалпа: продълговата, средна и кръгла. Твърде вероятно ще купите моторна каска директно на място в оторизиран магазин, ето защо и да не успеете да решите каква форма каска за мотор ви е необходима, експертите определено ще ви съдействат.

Каква е идеалната каска?


Мото каската трябва да ви бъде комфортна, а това означава да не бъде нито много затегната, нито твърде отпусната. В идеалния случай тя залепва точно на главата ви и малко по малко ще я чувстват като естествена част от нашето тяло и екипировката. Добре е да вземете под внимание на неуспоримия факт, че моторните каски се отпускат веднага след малка употреба. След като се опитате реално да я свалите, каската не е добре да излиза лесно и бързо, а когато разклатите глава, моторната каска не е нужно да се движи.

Ако по скалпа ви има протривания, червени белези или допълнителни драскотини след проба и символично носене, тогава не сте избрали подходящ вид. Желателно е мото каската ви да има много отвори, за да дишате. Не трябва и да нарушава видимостта ви.
Качествен сертификат

Логично, повече от важен е сертификатът на моторните каски, тъй като той ви дава гаранция годност и сигурност. Стандартите за качество са:
● DOT (сертификат за съвсем малко ниво на качество в САЩ)
● ECE22.05 (сертификат за съвсем малко ниво на качество в Европейският съюз)
● ACU GOLD (сертификат, че каската е годна за състезания, като важи за Великобритания).
Мото каските са много повече от принадлежности. Те са нещо, което би могло да запази здравето и живота ви, ето защо не ги подценявайте и не ги оставяйте вкъщи преди път – без значение реално дали планирате той да е продължителен, или кратък. В крайна сметка, най-главната част от пътуването е не само да стигнете до крайната цел, но и след това да се върнете вкъщи.

Наме голям избор от гуми за мотор в сайта ни.