Едва ли е на лице фен на завишените високи скорости, който напълно да има нужда от убеждаване от сериозността на качествените моторни каски.

Всеки един голям моторист често е направил каската в нещо значително повече от основна мярка за безопасност, както споделят от онлайн мото магазина BobiMX

Плюс това тя е и аксесоар, съставна част от пълната визия на човека с мотор, както и бонус към изгледа на самия мотоциклет.

Но в действителност макар необходимостта от каски за мотор да прилична на повече от очевидна, много често начинаещите фенове или по-самонадеяните шофьори решават да ги пренебрегнат, защото ги намират за много неудобни, страшно скъпи или абсолютно ненужни.

Но парите в качествена каска е нещо, което е възможно да спаси живота на водача, да го спаси от травми и да му спести много неприятни преживявания от удар, лоши метеорологични условия и други.

Точно какво трябва да вземате предвид малко преди избирането на моторна каска?


Пазарът предоставят огромен личен избор от различни модели и ценови класове моторни каски за мотор. Други фактори, които вие трябва да имате предвид за избор на каска, са здравина, самата марка, сертификат, удобство, вид, разбира се, цена също макар не винаги тя да е сигурен критерий за качество.


Наложително е да сте измерили обиколката на главата си, преди да отидете в магазин за каски за мотор, въпреки че в края на краищата ще ви се наложи да пробвате много различни модели, за да решите кой е най-добрият за вас конкретно.

Съществуват три разнообразни видове на скалпа: продълговата, средна и овална. Несъмнено ще избирате каска директно на място в специализиран магазин, затова и да не успеете да прецените каква форма каска за мотор ви е необходима, консултантите определено ще ви съдействат.

Каква точно е идеалната моторна каска?


Моторната каска трябва да ви бъде комфортна, а това значи да не е нито твърде стегната, нито изключително отпусната, Каски за мотор – Богат Избор на ТОП Цени

В идеалния случай тя прилепва точно на главата ви и малко по малко ще я чувстват като естествена неразделна част от тялото и екипировката. Добре е да обърнете внимание на неуспоримия факт, че моторните каски се отпускат след кратка употреба.

След като се опитате да я премахнете, каската не бива да излиза много лесно, а докато клатите глава, каската не е нужно да се движи. Ако по главата ви има протривания, червени белези или допълнителни наранявания след проба и малко носене, значи не сте взели подходящ модел.

Желателно е каската ви да има много отвори, за да дишате. Не трябва и да нарушава видимостта ви.

Качествен сертификат


Несъмнено, повече от важен е сертификатът на моторните каски, защото той ви гарантира качество и безопасност. Стандартите за качество са:
● DOT (сертификат за минимално ниво на качество в САЩ)
● ECE22.05 (сертификат за минимално ниво на качество в Европейският съюз)
● ACU GOLD (сертификат, че каската е годна за състезания, който е в сила за Великобритания).

Мото каските са много повече от аксесоари. Те са нещо, което може да запази здравето и живота ви, затова не ги пренебрегвайте и не ги забравяйте вкъщи преди път – без значение реално дали планирате той да е дълъг, или кратък. В крайна сметка, най-важната част от самото пътуване е не само да стигнете до окончателната цел, но и след това да се върнете вкъщи